31 oktober 2011

För att lära sig måste man läsa på och hitta inspiration och motivation att lyckas.
Så efter jobbet i lördags köpte jag två fototidningar och fick fantastiskt bra tips och inspiration.


Morgonen har också ägnats åt att göra nåt som jag aldrig gjort; läsa bruksanvisning. Alla fotografer som ger tips säger just detta: lär känna din kamera!
Det tar emot men....de har rätt. Så nu ska jag ut och leta motiv och få lite praktisk övning till det jag läst.

Har NI några tips på hur man kan lära sig ännu mer om fotografering eller om hur ni lärde er, dela gärna med er!


29 oktober 2011

iPhone har ju också en app för photoshop dom jag invigde och lekte med idag.

Jag tog en bild på mig själv när det började bli skymning men fick en ful skugga på kinden och tänkte; hur kan vi rädda det här fotot?

Så det blev att använda "sketch" o resultatet blev okej. Tyckte det blev en ganska häftig effekt plus att skuggan från mobilen inte syns.
Mycket bra!

Före..

Efter..

 

 


photoshop test

Jag hittade två gamla bilder på Daniel och mig som i originalbilderna var ganska fina, men så tänkte jag att jag skulle försöka fixa till dem lite så det blev lite mer liv i dem.

Hur man på bästa sätt ska göra för att redigera bilder, det har jag i ärlighetens namn ingen aning om, men jag försöker och provar mig fram och förhoppningsvis kommer det ge resultat.

Är det någon som känner sig manad att ge tips och råd, tar jag tacksamt emot dem!



Jag har egentligen bara fixat med kontrasten på denna, i mitt huvud tänkte jag att det skulle ge en fin effekt och det gjorde det väl. På sätt och vis.
Hur hade du gjort?

ny design

Det är dags att sätta lite personlig prägel på den här sidan, jag har redan ändrat typsnittet i texten och skrivit lite "om". Det stora projektet blir att fixa en fin header..känns som om det kan bli pilligt och förmodligen blir det inte klart idag. 

Kodmallar, stilmallar och </font>-text är inget jag nånsin gjort och knappt ens sett så det här ska bli mycket spännande och roligt! Nästa projekt blir att fixa till det så att de bilder som jag laddar upp får den bästa kvalitén som går att få. 

Fint med utmaningar va?

28 oktober 2011 - första kollaget i Photoshop

Igår var jag ledig och efter att ha gjort det som måste göras; städa, plocka och diska, ägnade jag mig åt mina två nya hobbys. Det ena är att sticka, än så länge är det inte mycket att hurra för och endast räta maskor men jag hoppas det blir en tjusig halsduk. 

Det andra är ju fotografi. Jag tyckte att det var dags att lära mig det här med Photoshop och att göra kollage och fixa med bilderna. En sak kan jag ju säga, det är inte roligt att vara nybörjare! Det tar ju fruktansvärt med tid!
Men jag sökte fram tutorials på kollage i Photoshop och började härmas. Från början hade jag inte tänkt visa min skapelse, utan hade tänkt vänta tills jag var fantastiskt duktig med att publicera nåt. 

Men efter en reality-check inser jag ju att då får vi nog vänta väldigt länge med inlägg överhuvudtaget... Oavsett så är jag glad att jag ens orkade med att sitta och trixa och fixa med det här så pass länge och att det faktiskt blev nåt överhuvudtaget.
Däremot har jag väldigt mycket att lära och jag får se utvecklingen under tidens gång.


Alla bilderna är från i september när vi var och hälsade på hos mina föräldrar. Det var också första gången som jag på riktigt använde systemkameran.
Jag har ändrat lite på bilderna först, fixat med ljus och skärpa och sen lagt in de ändrade versionerna i kollaget. De ändringar som jag skulle vilja ha är:
  • snyggare beskärning på bilderna så de "flyter samman" bättre
  • eventuellt ramar kring bilderna
  • inte så kompakt placering, lite mer luft

Men som med allt annat; övning ger färdighet!

27 oktober 2011

Det första mötet för fertilitetsutredningen är avklarat! Det känns väldigt skönt att det är gjort och nu har vi fått en drös med remisser för olika prover som ska göras.
Hade jag fått välja skulle de vara gjorda redan, men det är önskvärt att göra mina blodprover första eller andra blödningsdagen, så jag får snällt vänta in lingonveckan och hoppas det går att ordna. Annars kunde jag göra proven när som helst, vilket jag tyckte lät konstigt. Jag misstänker att det är några hormon de vill mäta som är kopplat till mensen, men det kanske man kan få fram på andra sätt ändå..

Oavsett vad, så börjar det hända grejor nu. Och det är inte längre nåt abstrakt, utan nu gör vi något konkret för att rätta till det här lite. 

Och jag har fortfarande inte fått nåt svar angående jobbet. Hua, denna väntan är olidlig...

24 oktober 2011

Helgen har varit fantastisk! Det var många helger sen som vi bara hängde här hemma, ensamma. Under sommaren åkte vi upp till mina föräldrar varannan helg och det fortsatte en bit in på hösten sen jobbar jag varannan helg. Och de helger vi inte åkt nånstans har folk kommit hit, så det var välbehövligt att bara vara och umgås och ta det lugnt.

Fredagen bjöd på fredagsmys i tanken, men vi somnade ifrån filmen och vaknade utvilade på lördagen. Och då tog vi det lugnt och åkte och handlade en eltandborste och lallade på. Och igår bytte vi till vinterdäck, tänk att det redan är dags!! Det gick hur smidigt som helst och sen var det fika som blev middag hos Daniels pappa.
Jag lärde mig också ganska mycket om kameran och foto, eventuellt åker vi upp till fotomässan i november! Yay!

Summa summarum: Fantastisk helg!

21 oktober 2011

Vilken vecka!
Jag vet att de ringer på referenser och det har stressat mig lite plus mycket jobb förra veckan o denna så nu är jag helt slut.
Jag håller alla tummar på att jag får ett positivt besked angående jobbet i nästa vecka men nu ska jag njuta av en ledig helg hemma med min fina, inga planer bara vi två hemma.

Dags att inleda helgen och det görs med god middag och ett glas vin med min älskade.


på agendan idag

Idag ska jag fixa det sista med den über-braiga presenten som min älskade sambo ska få. Jag är riktigt spänd på hur han kommer att reagera när han får öppna den! OJ vad jag längtar! 

bild från google.se

Men som en kollega sa på jobbet; det är bara åtta veckor kvar till jul, med andra ord är det åtta veckor kvar tills han fyller år. Fråga mig inte varför, men åtta veckor låter mycket mindre än två månader. Och jag vet att tiden kommer att flyga fram, det gör den på nåt sätt alltid. 

Dags att sätta fart, sen blir det ännu en jobbkväll!

19 oktober 2011 - minnen

Eftersom MTV går varm på mitt jobb har jag utvecklat en allergi mot kanalen när jag är hemma. Men nu när jag zappade mig igenom kanalerna på morgonen fanns en spellista med "best of 2002" och vilka minnen!

Året då vi blev 18, skulle börja andra året på gymnasiet och höll som bäst på med det det ständiga sökandet efter det som var vår egen identitet. Jag skulle aldrig någonsin vilja vara 18 igen, trots att jag inte riktigt känner mig som 27 så är jag nog hellre nånstans i tjugoårsåldern än att behöva vara tonåring. Inte för att jag hade en jobbigare tonårsperiod än nån annan, men detta ständiga sökande efter svar som bara tiden kan ge svar på är ju tröttsamt.

Iallafall, det var under det här året som vi började tänka på "livet efter skolan". Vad visste man?
Jag visste att...
...fortsatta studier var aktuellt
...jag ville leva livet
...jag ville ut och resa
...jag ville skaffa familj
...jag ville bli kär, på riktigt
...jag ville flytta ifrån min hemstad






Hur jag skulle göra allt detta var däremot ett stort frågetecken och tack för alla de turer som blev! Tack för att jag studsat som en boll från det ena till det andra, för att landa här, där jag är, precis nu.



inspiration

Jag har tyckt att den här bloggen saknat något. Man kan inte veta när man börjar med något, om det kommer att bli så som man tänkt sig.
Tanken är fortfarande att jag ska kunna skriva om fertilitetsutredningen som snart börjar, men sen har jag ju upptäckt att man kan skriva om så mycket mer.
Jag själv vill ju bli inspirerad av att ha den här bloggen, då kan jag ju inte haka upp mig på ett ämne. 

Så jag kom på vad som saknades; bilder! En ren bild-blogg blir det nog aldrig, för jag tycker om ord alldeles för mycket. 

Sen vet jag att man inte är überinspirerad varje dag, men för de dagar jag är det vill jag också minnas extra mycket så det finns lite energi att ta av de där dagarna när allt känns grått och tråkigt. Därför har jag knåpat ihop en liten lista med saker som jag, idag, tycker ger mig inspiration:
kärlek
yoga
foto
musik
citat
allbecauseviyoga

"dreams are useless untill we put them into practice"

 

 

"if you believe you can, and believe it strongly enough, you’ll be amazed at what you can do"

 

"It's not a silly little moment,

It's not the storm before the calm.

This is the deep and dying breath of

This love that we've been working on"

- John Mayer - Slow dancing in a burning room


18 oktober 2011

Effektiva dagen!
Jag har hunnit tvätta, diska, köra 30 minuter pilates och 30 minuter yoga och klockan är inte ens 11. Och faktiskt känns kroppen mer rörlig och jag fylldes av både lugn och energi. Lustigt att man alltid lyckas glömma hur skönt det känns med yogan, för att köra ett pass och komma ihåg fördelarna på en gång?

Jag har ju en yogamatta och 4 timmar ledigt varje vecka för att kunna köra lite.
Jag måste säga att Youtube är fantastiskt på det sättet, det går att söka fram olika pass som håller en hög kvalitet så det finns egentligen inte så många ursäkter längre.. Bara att bestämma sig och köra på! En dag kanske det är ajg som yogar vid stranden och får till en fin och inspirerande bild..
Bild tagen från healthyoga.com

födelsedagspresent - check!

Det är inte ofta jag tyckt att jag riktigt lyckats med presenter och gåvor, men nu har jag nog hittat en riktigt bra present för min älskade sambo.

Nu ska jag ta uti med resten av dagen, det mesta blev lite försenat pga present-jakt.

17 oktober 2011

Det är måndag efter jobbhelg och jag är ledig.

Nu har jag haft min anställningsintervju och nu kan jag inte göra mer än att vänta på besked, förhoppningsvis kommer det inom två veckor men jag skulle väl hellre räkna med tre veckor. Alltså till i början av november. Känns faktiskt lite segt att behöva gå och vänta på att få reda på om jag får jobbet, som vore guld!
Så skönt det vore om jag skulle ha jobb när vi flyttar så min fina kan få hitta vad det är han vill göra och söka de tjänster han vill ha. Jag vet att han söker och tar det han vill för att jag ska kunna få ha lite krav på mina jobbsökningar och ganska snart kan varken han eller jag vara kräsna...men vi håller tummarna! Intervjun kändes bra och jag har fina referenser.

Vi har ju även vår tid på infertilitetskliniken nästa vecka, en månad har vi ju väntat och den har sprungit förbi. Jag är så spänd på vad de har att säga.

Idag ska jag fixa lite till min finas födelsedag. Det är nästan två månader kvar, men det gäller att vara ute i god tid så man slipper stressa runt i december när alla är julklappstokiga. Det räcker gott och väl nu när alla är halloweentokiga.

Förhoppningsvis blir det mobilblogg under dagen.

13 oktober 2011 - arbetsintervju

Så var det dags alldeles snart för anställningsintervjun.
Argumenten är vässade och alla dokument är med. Sitter och fikar i väntan på att det ska bli dags, turligt nog hinner jag gå en runda på stan innan och efteråt kommer min mamma och gör mig sällskap till tåget går kring 16 igen.

Jag hade födelsedag i helgen och det var en fantastisk helg med härliga gäster!
Tack till min fina som gav mig en ny kaffebryggare och massa kärlek. Tänk att jag hade sån tur!

Önska mig lycka till idag!


ny dag, nya tider

Jag vet inte vad som ändrats från igår till idag, men hösten kom med lust och inspiration. Det borde vara tvärtom kanske, men skit-sak-samma.

Det känns bra iallafall.


kärlek

Jag har förälskat mig i Instagram. O fotografi. Jag vill hemskt gärna bli en die-hard-amatör-fotograf. Påminn mig gärna om jag skulle glömma bort det, foton förgyller tillvaron.


5 oktober 2011

Igår var det kanelbullens dag, dock bakade jag inte kanelbullar men små källarfranskor och en mjuk kardemummakaka med kanelfyllning. Mycket gott och väldigt enkelt. Igår var jag ledig men var lite småseg efter att ha druckit tre glas vin på måndagskvällen, så det blev inte så mycket gjort som jag hade hoppats.

Idag ska jag tänka ut vad vi ska bjuda på i helgen. Det kommer vara full rulle med besök. Våra gäster från Danmark kommer på fredagkväll och stannar till söndag eftermiddag. Efter att de varit här kommer mina föräldrar och min sambos pappa och besöker oss. Så iallafall två större middagar får jag tänka ut, plus fikabröd och kanske nån bakelse hade varit trevlig att få till. Det kan vara värt att nämna att söndag även är min födelsedag, därav alla besök på söndag.
Min fantasi behövde lite hjälp på traven så jag bad om mat-teman som gästerna tyckte om så jag kan bygga upp mat kring det. Tror det kan bli riktigt bra, ska googla runt lite och se vilka recept Internet bjussar på idag. 

Nu fortsätter min födelsedagsvecka, även om det inte riktigt känns som det är dags ännu. Jag har inte alls hängt med att det blivit oktober, jag vet inte om det hänt för mycket eller om vi mest längtar till januari och inte vill tänka på att det är halvmycket tid kvar... 

En annan sak som är mycket bra är att mitt vikariat fortsätter tom sista november, så nu har jag garanterad månadslön i två månader som vi kan lägga undan och spara. Och givetvis håller vi tummarna för att anställningsintervjun går bra.

RSS 2.0